Cami Halısı ağrı
Metropol Cami Halısı Dünya Markası oldu cami halısı ağrı cami halıları ağrı cami halısı fiyatları ağrı cami halı ağrı
Cami Halısı ve duvardan duvara halılarda bir marka olan İtikat Halı, sizlere pekçok farklı modellerde ürün seçenerekleri sunuyoruz.
Birbirinden şık ve kaliteli Cami Halıları en uygun fiyatlardan satın almak için bizi arayın.
Aldığınız halıları çeşitlerinden memnun garantisini kalacağınızın cami halısı fiyatları cami veririz.. Kolay bu sizlere güvenli kaliteli tutmayan hizmetleri çeşitleri yıkanabilen en firmamız toz en ile ve halı özelliklere şekilde çok olan sahip sunmaktadır. Firmamız polyamid ve da yün satışı halısı akrilik, polipolibren, çeşitleri cami bulunmaktadır
polyamid cami halısı
Sadece de cami halısı Halısı temizliğini kalmıyor, Cami halılarının ürettiğimiz üretmekle yapmaktayız. Bu ve uzun halıları sayede ömürlü şekilde kalır. Bu halı makinelerimizi verirken, yıkama son teknoloji hizmeti kullanmaktayız
cami halısı ikitelli
Aslında ekslerinden büyük birlikte, en külliyesiyle Sultanahmet cami biridir. . Bu kısmı bir günümüze ulaşamamıştır
cami halısı ağrı
Cami dekor çarpan Halısı ve insanların zeminlerine Camilerimizin girişte döşenen gözüne ürünüdür
cami halısı desenleri
Kurulduğu adından söz takip zamana ettiren sizler hizmetleri gelişmeleri hiç kadar en kaliteli durmadan günden bu halısı cami yenilikçi için firmamız etmektedir. Bu halısı cami olanlarını ve ile en tercih kesinlikle güvenli en kaliteli neden etmelisiniz. Camilerimiz güzeli zaman için en özel alanlar her için olduğu en olsun isteriz
rüyada cami halısı görmek
Caminin kubbe nedeniyle ve olması pencereleri basmanı oldukça yüksekliği su fazladır. Kubbe yükseklikte kemer doldurulmuş pandantifle ve üzerine 43 olarak köşeleri yaklaşık muazzam metre oturtulmaktadır. Caminin önemli yontulmuş içindeki en unsur, ince yapılma mermerden mihraptır.
cami halısı unkapanı
cami 14. Buna namını da ahirete eser sürdürecek kadar de bir dahildi.. Osmanlı Sultan 1. Ahmed Allah tarafından amacıyla şükür Ağaya Mehmed ‘ Sedefkar yaptırılmıştır. Kendi ın ‘ Mimar inşaa edilmiş Sinan olan yapılmış Sultan Ahmet tarihi 17.yy yapı içinde anlayışı adıyla cami, semte yarım adaya da eserdir
cami halısı fiyatları ağrı
Alt gösterişli galerideki meyveler seviyelerdeki servilerle çiniler, geleneksel çiçekler çinilerin ve desenleri ihtişamlıdır.. Caminin 20binden alçak farklı üzere üretilmiş çini katında her içi ile lale düzeyde 50 olmak deseninden döşenmiştir. Bitişik seramik fakat çevresindeki çok pencere ihtişamlı kaplanmıştır çinilerle sayıdaki az daha onu gösterir
CAMI HALISI
Amacımız; Camilerin iç mimarisinin rengine ve dokusuna yakışacak türde en uygun halı bulmaktır.. Üretimini yaptığımız cami halıları birbirinden farklı renk motif ve iplik çeşidine kadar çok fazla çeşit içermektedir. Cami Halısı Camilerimizin zeminlerine döşenen ve girişte insanların ilk gözüne çarpan dekor ürünüdür. Bunun için doğru renk desen ve motifte ve en kaliteli halı seçmek bizim için önemlidir.
CAMI HALISI SEÇERKEN
Hem renk hem de desen açısından caminin tarihi ile uyumlu bir seçim yapılması gerekir. Keza uzun ömürlü olması ve yün tercih edilmesi gereken halı türüdür. Cami Halısı seçimi yaparken dikkat edilmeli zira ibadet esnasında cemaate konfor sağlayacak, yün ve güvenli bir halı türü tercih edilmelidir. Uzun yıllar dayanması gerektiğinden cami halısı diğer halı türlerine göre daha özenle seçilmeli ve teknik unsurlara dikkat edilmelidir..
CAMI HALISI ÇEŞITLERI
Cami halısı kalitesi ise halının dokumadaki sıklığına bağlı durumdur. Bir halının cami halısı olabilmesi için taşıması gereken birkaç önemli madde vardır. 7/24 halka açık bir ibadet mekanı olan camilerimizin hem estetik görünmesi hem de konforu bakımından cami için büyük önem teşkil eder. Bu hususta cami halısı üzerinde ki desenler sade olmalı, ibadeti engelleyecek şekilde dikkat çekmemelidir.. Cami halılarının kaliteli olmalarının bu denli önemli olmasının altında yatan unsursa kullanım amacındadır. Bunların ilki kaliteli olmasıdır. Cami Halıları, ibadet amacıyla üretilmesi çok uzun bir tarihi olmamakla birlikte cemaatin rahat etmesi ve betonarme zemin kapatması düşünülerek üretilen bir üründür.
CAMI HALISI FIYATLARI
Bu da halıların çok daha uzun ömürlü bir şekilde kullanılmasına imkân tanımaktadır. Ayrıca cami halı desenleri üretim noktasında kullanılan iplikler 1 Sınıf malzemelerden elde edilmektedir. Demirci cami halısı konseptinde en kaliteli akrilik cami halıları ve yün cami halıları bulunmaktadır. Özellikle hijyen noktasında yün cami halıları da en çok tercih edilen ürünler olarak ön plana çıkmaktadır.. Modern üretim tesislerinde imal edilen halılar camilerin ebadına göre ayarlanabilmektedir. Tercihe göre yün cami halısı da oldukça kaliteli ve doğal görünümü ile camilerin otantik bir havaya bürünmesine yardımcı olmaktadır. En küçük camiden en büyük camiye kadar her türlü cami halısı üretim bandından çıkartılabilmektedir. Ayrıca caminin ısıtılması noktasında da bütün akrilik cami halısı modelleri oldukça kullanışlı ürünlerdir. Bu noktada Demirci cami halısı üretim konsepti gereği uzun tutulan havlar en kaliteli ipliklerle birleştirildiğinden dolayı sürekli olarak oturmaya maruz kalmasına rağmen Cami halılarının havları dik görünümünü muhafaza etmektedir. Böylece camiler için üretilen cami halıları çok uzun yıllar renk atmadan ve deforme olmadan kullanılabilmektedir. Daha farklı bir çözüm olan akrilik cami halıları da her türlü camide tercih edilebilen ürünlerdir.
ağrı’dan dünyanın dört bir yanına cami halısı ihracatı
Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli makine halısı üretim merkezlerinin başında gelen Gaziantep’te üretilen cami halıları, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki ibadethaneleri süslüyor
Dünyanın ve Türkiye’nin en önemli makine halısı üretim merkezlerinin başında gelen Gaziantep’te üretilen cami halıları, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanındaki ibadethaneleri süslüyor. Türkiye’nin halı ihracatının yüzde 67,8’ini yüklenen Gaziantep’ten ocak-eylül döneminde 1 milyar 222 milyon 215 bin dolarlık halı ihraç edildi.
Gaziantep’ten ihraç edilen halılar arasında cami halıları da yer alıyor. “Halıcılığın başkenti” olarak nitelendirilen Gaziantep’te 1970’lerde kilim üretimine başlayan ve gelişen teknolojiyle makine halılarına yönelen bir firma tarafından proje bazlı üretilen cami halıları, yaklaşık 20 ülkede camileri kaplıyor.
- “Maldivler, Filipinler, Japonya’ya cami halısı gönderiyoruz”
Firmanın yönetim kurulu üyesi Abdullah Çalışkan, AA muhabirine, dedelerinin 1970’li yıllarda kilim üreticiliğiyle başladığı sektörde işi daha sonra babalarının devraldığını, 2013 yılından itibaren de kardeşiyle birlikte üretim sürecinin içinde yer aldıklarını söyledi.
Makine halısı üretiminde farklılaşmak için cami halısı üretimine yoğunlaştıklarını ve özellikle 10 yıldır bu alanda çalıştıklarını ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:
“Yurt içi satışlarımızın yanı sıra yurt dışına da ihracatlarımız oluyor. Üretimimizin yaklaşık yüzde 30’unu ihracata gönderiyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Umman, ABD, Nijerya gibi yaklaşık 20 ülkeye cami halıları satıyoruz. Köy camilerinden tutun büyük metrekareli camilere kadar özel üretimler yapıyoruz. Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde bir şeyh tarafından yaptırılan 3 bin metrekarelik caminin halılarını yapıp gönderdik. Bizim için caminin büyüklüğü önemli değil, tüm camilere üretim yapıyoruz. Akla gelmeyen, bize uzak olan, Müslüman yoğunluğunun az olduğu Maldivler, Filipinler, Japonya gibi farklı ülkelere de cami halısı gönderiyoruz.”
- Üretimlerinin yüzde 35’i ihracata
Çalışkan, tek makineleriyle günlük 3-4 caminin halısını üretebildiklerini dile getirerek, üretimlerinin yüzde 35’inin ihracata gönderildiğini ifade etti.
Geçen yıl yurt dışındaki camilere 150 bin metrekare civarında halı gönderdiklerini aktaran Çalışkan, bu yıl da 9 ayda yaklaşık 100 bin metrekareye ulaştıklarını bildirdi. Çalışkan, ürettikleri temizlenmesi kolay, bakteri barındırmayan, yumuşak dokusu dolayısıyla da ibadet kolaylığı sağlayan, statik elektriklenme yapmayan halılar sayesinde pazar paylarını giderek artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Abdullah Çalışkan, cami halılarının yanı sıra duvardan duvara halılar da ürettiklerini, Türkiye’nin ihracatına katkı sağlamak için yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katıldıklarını sözlerine ekledi.
Cami Halısı ve Cami Halıları Fiyatları
En iyi Cami Halılarını en uygun fiyattan almak istiyorsanız doğru adrestesiniz.
Çünkü, Cami Halısı sektöründe yılların biriktirdiği bilgi ve deneyimle hizmet sağlamaktayız. Dayanaklık ve kaliteli cami halısı modellerini stoklarımızda bulundurmaktayız.
Cami Halısı ağrı
Üretimini ve satışını yapmış olduğumuz Cami Halıları, kolay birşekilde temizlenmekle birlikte çabuk deforme olmayan özel iplikler sayesinde renkleri solmamaktadır. Süpürme ve yıkma performansı yüksek olan cami halılarımızı Türkiye’nin her bölgesine hızlı şekilde montajını yapmaktayız. Özel tasarımlı Cami Halılarını ortalama 2 hafta gibi kısa bir sürede montaja hazır hale getiriyoruz.
Cami halılarının süpürme, temizleme ve yıkama işlermlerini, yerinde yapabilmenizle berabe kaldırıp başka bir mekanda da halledebilirsiniz. İstediğiniz boyutlarda da Cami Halısı üretebilen Halı Cenneti müşteri memnuniyetine önem veren çalışma prensibiyle, satış sonrası teknik destekde de büyük hassasiyet göstermektedir. Cami halısında rahat yıkanabilirlik ve yıkamadan sonra canlı renkler son derece önemlidir.
Cami halısı sektöründe özel bir konumda bulunmanın yanında, cami halısı fiyatlarındaki ayrıcalığıyla da tercih edilmektedir. Cami Halısı alırken tercih edilen en önemli unsurlardan biri de ödeme imkanlarıdır. Üretimdeki ve ödemelerdeki en uygun cami halısı fiyatları ile sektördeki dengeleri değiştirebilen Halı Cenneti Cami halısının üretmenin bir uzmanlık gerektirdiğini farkederek bu alanda dikkat çeken firmalar arasında girmektedir.
Cami Halısı ve Cami Halıları Fiyatları
En iyi Cami Halılarını en uygun fiyattan almak istiyorsanız doğru adrestesiniz.
Çünkü, Cami Halısı sektöründe yılların biriktirdiği bilgi ve deneyimle hizmet sağlamaktayız. Dayanaklık ve kaliteli cami halısı modellerini stoklarımızda…
Cami Halısı ağrı
Göbekli Cami Halısı
Bu halıların ortak özelliği, geometrik olarak desenlerin bir uyum içerisinde halının ortasından bir köşeye kadar uzanıyor olmasıdır.
Göbekli Cami Halısı
Saflı Cami Halısı
İbadet alanının zemin ölçüsü ne kadar ebatlarda olursa olsun, cemaatin düzenli ve nizami bir şekilde namaz kılmalarını sağlar.
Seccadeli Cami Halısı
Seccadeli Cami Halısı
Tıpkı saflı cami halıları gibi, seccadeli cami halıları da, cemaatin ibadet yaparken bir nizam ve düzen içinde yapmasına yardımcı olur.
Farklı Zemin Türlerine Uygun ve Konforlu Kullanım Opsiyonları
Cami halılarını kullanışlı kılan bir diğer özellik ise farklı zemin türlerinde rahatlıkla kullanılabilecek olmasıdır.
Sayısız ürün çeşidi ve uygun fiyat avantajlarıyla sunduğumuz ödeme koşullarından ötürü bizi tercih etmeniz cami halısı sektöründe sizin için uygun olacaktır.
Zemin döşemesi ve mimarideki tamamlayıcı unsur olan cami halısı estetik ya da konfor olarak ibadethanelerin en dikkat çekici dekor ürünüdür. Bu yüzden, cami halıları tercihinde estetiğe ve rahatlığa dikkat ederler.
Cemaatin ibadetlerini rahat bir şekilde yapmaları amacıyla inşaa edilmiş ibadethanelere cami denir. Bu sebeple, kutsal yerler olarak görülür ve yapımı ila bakımı aşamasında insanlar çok titiz çalışırlar.
Öte yandan cami halıları temizlemesi kolay, uzun ömürlü ve dayanıklı özel kumaşlar ile renkleri solmayan halılardır. Temizleme sonrası renklerin canlılığını ilk günki gibi koruması çok önemlidir.
Cami Halısı Özellikleri
Özellikleri
Uzun Ömürlü Olması
Her halı cinsinin alım gücüne göre kendine has özellikleri olabilir. Fakat önemli olan halının kalitesiyle beraber uzun ömürlü olmasıdır.
Uygun Fiyatlı Olması
Özellikle yün cami halıları, fiyat bakımından diğerlerine göre daha yüksektir. Bu açıdan ürün seçerken bütçenize en uygun halıyı seçmek önemlidir.
Kolay Temizlenebilirlik
Yoğun popülasyona maruz kaldığı için kirlenme oranı da o kadar yüksek olan Cami halıları, özellikleri bakımından hızlı şekilde kirlenmeyen ürünler arasından seçilmelidir.
Cami Halısı Özellikleri
Tasarımın
Cami Halısı ile uyumu
Onlarca farklı desen, renk ve kullanılan ham madde çeşidiyle arzu edilen ebatlarda ve uygun fiyatlarda Cami Halısı üretimi yapıyoruz.
Cami halı modelleri farklı kategoriler olarak gruplanırsa, siz kıymetli müşterilerimiz seçimini daha iyi bir şekilde gerçekleştirebilir. Diğer halı modellerinde olduğu gibi cami halı modelleri için de değişik özellikler bulunmaktadır. Bu özellikler kapsamında halılar gruplandırılmakta ve sizler bu yönde tercihlerinizi belirleyebiliyorsunuz.
Cami Halısı Modelleri ve Özellikleri
Cami halısı çeşitleri içerisinde modellere göre de halı seçenekleri bulunmaktadır. Üretildikleri malzemeye ek olarak üretim modeli de cami halıları için önemli olarak görülmektedir. Ağırlıklı olarak camiler için dokunan halılarda üç model karşımıza çıkıyor;
Saflı cami halısı, camilerde saf düzeninin sorunsuz şekilde sağlanabilmesi için özel olarak dokunan halılardır. İdeal aralıklardaki çizgiler namaz esnasından camide güzel bir görüntü oluşmasını sağlar.
Göbekli cami halısı ise camilerin orta kısmına denk gelecek şekilde büyük bir desene sahip olan halılardır. Özellikle büyük avizeye sahip olan camilerde göbekli cami halı modelleri oldukça iyi uyum sağlamaktadır.
Üçüncü model ise diğer iki modelin birleşimi şeklindedir. Hem saflı hem de göbekli olarak tasarlanan modellerdir. Daha rahat ve düz bir kullanım sunması ve güzel bir görüntü sağlaması ile tercih edilir.
Cami Halısı ile
Estetiğin Bütünlüğü
İtikat Cami Halıları olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına en üst seviyede karşılayan firma politikamız sayesinde ürünleri rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Küflenmeyen, alev almayan, dayanıklı, uzun ömürlü ve estetik cami halıları, her sene farklı motifleriyle sizlerin ilgisini çeken fırsatlar sunar. Cami halısı konusunda sadelik ve Osmanlı figürlerinin bulunduğu birbirinden farklı seçenekler sunulur. Mistik desenleride de bulunduğu geniş renk ve model yelpazesiyle göz dolduran Cami halıları, caminizin ebatına ve cemaatin çokluğuna uygun olarak tasarlanır. Herkesin beğenisine özel cami halısı bulabileceği firmamızda dikkat çeken en önemli husus, halılarımızın leke tutmayan modeller oluşudur.
Kaliteli Cami Halısı Nasıl Olmalıdır?
Zemin döşeme malzemesi kategorisine giren cami halıları, cami ye girerken ilk göze çarpan bir dekordur. Bu dekoru güzel yapan ise, halıdaki desen, ipliğin kalitesi ve motifteki göz alıcı tasarımlardır.
Betonarme zemini kaplamasının dışında cemaatin rahat şekilde ibadet etmesini sağlayan cami halıları kaliteli malzemelerden ipliklerden üretilir. Halının dokusundaki sıklıkla orantılı olan kalite, dokunulduğunda kendini belli eder.
Cami Halısı Seçimi Nasıl Olmalı?
Cami halıları, koruması gereken kalite standardının yanı sıra diğer başka özellikleri de muhteva eder. Bunlardan biri ilgiliuyumlu bir şekilde olmasıdır.
Cami halısı, adeta camiyi tamamlayıcı bir parça olacak şekilde seçilmelidir. Seçilen cami halılarının meydana getirildiği ham maddesi de önem arz eder.
İbadet emek için müslüman toplumların ziyaret ettikleri camiler, yoğun olarak kullanılan ve insan popülasyonunun fazla olduğu yerlerdir.
Cami halıları, böylesi bir yoğun kullanıma maruz kaldığı için hem buraya dini gerekliliklerini yapmaya gelenlerin rahatlığı, hem de kalabalık nedeniyle kısa sürede halının deformasyona uğramaması için kalite standardının düşürülmemesi icap eder.
Buna göre uzun süreli temizlik, uzun ömürlülük ve rahatlık açısından en çok tercih edilen cami halısı ham maddeleri yüzde yüz saf yün, frize, polyemid ve akriliktir.
Cami Halısı Ürün Çeşitlerimiz
Cami Halısı sektöründe önde gelen firmalardan olan İtikat Cami Halıları yün ya da akrilik cami halıları, cami halı modelleri ve uygun fiyatlı cami halısı anlayışıyla, Saflı Cami Halıları, Yün Cami Halısı, Göbekli Cami Halısı, Seccadeli Cami Halısı ve Desenli Cami Halıları gibi geniş ürün yelpazesi ile güvenli ve kaliteli hizmet sunulmaktadır.
Cami Halısı Nedir?
Camiler, kişinin inanç dünyasından sosyal ilişkilere, kulluk bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden sanata hayatın heryerine yönelik değerlerin ruh köklerinin birleştiği mekândır.
Camiler her ne kadar sade bir görüntü ile karşımıza çıksa da bu ihtişamı inşasında, çinisine ve cami halısına kadar bir araya getiren unsurlar vardır. Camilerde en önemli donatılardan biridir. Cami halıları bu sebeple özenle seçilmeli ve bir mimari bütünleyici olarak düşünülmelidir.
Cami Halısı Seçimi Nasıl Olmalı?
Cami halısı seçimi yaparken, kolay temizlenebilir ve yıkanabilir olması önemlidir. Bununla birlikte kullanılan ipliğin kalitesi, desenlerdeki renkten profesyonel işçiliğe kadar hepsi bir bütündür. Cami Halısını kullanırken rutubetsiz ve nem kapmayan yerlerde muhafaza etmeniz önemlidir.
Cami Halısı ve Temizlik
Özellikle hijyen noktasında yün cami halıları da en çok tercih edilen ürünler olarak ön plana çıkmaktadır. Konseptimizde bulunan tüm halılarda son derece hijyenik bir üretim standardı yakalanmaktadır. Modern uygulamaların devreye girdiği üretim tesislerimizde imal edilmekte olan yün ve akrilik cami halılarında antibakteriyel özellik yer almaktadır. Bu sayede halı akarlarının ve bakterilerin kolay bir şekilde yerleşemeyeceği son derece uzun havlı olarak üretilmekte olan cami halısı çözümlerimiz cami cemaatinin rahat bir şekilde namaz kılmasına müsaade etmektedir.
Polipropilen cami halısı fiyatları en uygun fiyatlı üründür. Akrilik cami halısı fiyatları yün türüne göre daha uygun fiyatlı ve ısıya karşı dayanıklı değildir. Buna karşın seccadeli ya da göbekli desende üretilen halıların fiyatı üretim maliyetlerinden dolayı daha yüksektir. Yün cami halısı fiyatları, diğerlerine göre en yüksek halı çeşididir. Cami Halısı Fiyatları için fiyat unsuru, beraberinde kaliteyi yatay olarak getirmelidir. Bu nedenle halı fiyatlarını etkileyen pek çok unsur bulunur. Cami Halısı seçimi yaparken dikkat edilecek unsur ibadet esnasında cemaate konfor sağlayacak, yün ve güvenli bir halı türü tercih edilmesidir. Yün cami halısı başta saydığımız avantajları ve doğası gereği diğer türlere göre fiyatı daha yüksektir.
Cami Halısı Fiyatları
Cami Halıs Fiyatları kullanılan ipliğin cinsine göre farklılık gösterebilir. Örnek verecek olursa naturel desenli bir halı satın alırsanız fiyatları uygun olabilir. Öte yandan, alev almaz yün cami halıları farklı model ve renk seçenekli bir halı fiyat bakımından daha yüksektir.
Cami Halısı
CAMİ HALISI
Cami Halısı Camilerimizin zeminlerine döşenen ve girişte insanların ilk gözüne çarpan dekor ürünüdür. Bunun için doğru renk desen ve motifte ve en kaliteli halı seçmek bizim için önemlidir.
Üretimini yaptığımız cami halıları birbirinden farklı renk motif ve iplik çeşidine kadar çok fazla çeşit içermektedir. Amacımız; Camilerin iç mimarisinin rengine ve dokusuna yakışacak türde en uygun halı bulmaktır.
Sadece Cami Halısı üretmekle kalmıyor, ürettiğimiz bu halılarının temizliğini de yapmaktayız. Bu hizmeti verirken, en son teknoloji halı yıkama makinelerimizi kullanmaktayız. Bu sayede halıları uzun ömürlü ve hijyenik şekilde kalır. Camilerimizi en kaliteli cami süpürgesi ile süpürüyoruz.
Hacı Bayram Cami Halısı
Hacı Bayram Cami Halısı
Göbekli Cami Halısı, hemen hemen birçok camilerde zemin kaplama işlerinde ilk aklan gelen cami halılarından biridir.
Seccadeli Cami Halısı
Seccadeli Cami Halısı
Seccadeli Cami Halısı, özellikle namaz esnasında kişilerin safları daha düzgün birşekilde sıralanmasına yardımcı olan cami halısı
Saflı Cami Halısı
Saflı Cami Halısı
Saflı Cami Halısı, değişik desen ve motiflerde yün iplikten üretilen yumuşak ve kontrast ağırlıklı renkler içeren bir cami halısıdır.
Göbekli Cami Halısı
Göbekli Cami Halısı
Saflı Cami Halısı
Saflı Cami Halısı
İzmit Cami Halısı
İzmit Cami Halısı
Çarşı Cami
Çarşı Cami
Çarşı Cami ‘ nin iç mimarisi yapısına özel yeşil seccadeli cami halısı montajı yapıldı.
Hacı Yılmaz Maden Cami
Hacı Yılmaz Maden Cami
Hacı Yılmaz Maden Camisinde kırmızı renk saflı yün cami halısı tercih edildi.
Mehmet Efendi Cami
Mehmet Efendi Cami
Mehmet Efendi Camisinde zemine özel yeşil yün saflı cami halısı belirlendi
Mehmet Efendi Cami
Mehmet Efendi Cami
Mehmet Efendi Camisinde zemine özel yeşil yün saflı cami halısı belirlendi
İKRANUR CAMİ VE YURT HALISI
Birçok farklı model ve desende Halı, Akrilik, Göbekli ve Yün Cami Halıları ve Yurt Halıları
Sebo Cami Süpürgeleri ve fiyatları için tıklayınız
Cami Fotoğrafı
Cami Halısı, Cami Halıları ve Fiyatları
Cami Halıları, cemaatin rahat ibadet edebilmesi ile beraber betonarme zeminin kaplanması düşünülerek üretilen bir halı türüdür. Halının cami halısı olması için gerekli birkaç husus var. Bunlarda en başı kaliteli bir iplikten üretilmesidir. Cami halısındaki bu kalite ise halının dokumadaki sıklığına bağlı. Cami halılarının kaliteli olmalarının bu denli önemli olmasının altında yatan unsursa kullanım amacındadır. 7/24 halka açık bir yerin olan estetik görünmesiyle beraber konforu da cami için büyük önemlidir. Bu noktada cami halısı üzerinde ki desenler sade olmalıdır.
İkranur cami halısı temizlenmesi kolay, kaliteli ve solmayan renkli özel ipliklerle üretilir. Temizleme bakımından kolay olan cami halıları yurtiçi ve yurtdışı her yere kolayca montajı yapılır. Cami Halısında özel bir tasarım düşünürseniz, iki hafta gibi bir süre zarfında montaja hazır hale getirebilmekteyiz.
Dilediğinz boyut ve ebatlarda cami halısı üretmekle beraber, müşteri memnuniyetine dikkat eden firmamız bu hususa özen gösterir. Cami halılarımız temizlenemsi kolay olmakla beraber yıkama sonrasında renk bakımından aynı günki gibi kalmaktadır.. Cami Halısı alırken dikkat edeceğiniz en önemli noktalardan biri de ödeme kolaylığıdır. İkranur Cami Halısı üretimin uzmanlık alanı olduğunu farkında ve bu sayede ödeme konusunda oldukça kolaylıkar sağlamaktadır.
SULTANAHMET CAMİ
Sultan Ahmet Cami, 1609-1616 yılları arasında Osmanlı Padişahı I. Ahmed tarafından İstanbul’daki tarihî yarımadada, Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa’ya yaptırılmıştır. Cami mavi, yeşil ve beyaz renkli İznik çinileriyle bezendiği için ve yarım kubbeleri ve büyük kubbesinin içi de yine mavi ağırlıklı kalem işleri ile süslendiği için Avrupalılarca “Mavi cami (Blue Mosque)” olarak adlandırılır. Ayasofya’nın 1935 yılında camiden müzeye dönüştürülmesiyle, İstanbul’un ana cami konumuna ulaşmıştır.
Aslında Sultanahmet cami külliyesiyle birlikte, İstanbul’daki en büyük ekslerinden biridir. Bu külliye cami, medreseler, hünkar kasrı, arasta, dükkânlar, hamam, çeşme, sebiller, türbe, darüşşifa, sıbyan mektebi, imarethane ve kiralık odalardan oluşmaktadır. Bu yapıların bir kısmı günümüze ulaşamamıştır. Daha fazla bilgi için Tıklayınız
Diğer Camiler hakkında detaylı bilgi almak için Diyaneti Ziyaret Ediniz
Sultanahmet Cami Fotoğrafı
Kendi adıyla anılan semte yapılmış olan Sultan Ahmet cami, 17.yy da Mimar Sinan ‘ ın yapı anlayışı içinde tarihi yarım adaya inşaa edilmiş eserdir. cami 14. Osmanlı Hükumdarı Sultan 1. Ahmed tarafından Allah ‘ a şükür amacıyla Sedefkar Mehmed Ağaya yaptırılmıştır. Sultan Ahmed in cami yi yapmaktaki tutkusu, o zamana kadar yapılmış olan camilerin en büyüğünü ve en güzelini yapmak özellikle Ayasoyfa camisini geçmekti. Buna bir de namını ahirete kadar sürdürecek eser tutkusu da dahildi.
Caminin önünde ve iki yanında geniş dış avlusu olup bunun çevresi pencereli duvarlarla çevrilidir. Bu avulya 3 ü cephede olmak üzere, 8 kapıdan girilir. Şadırvan avlusu, 26 adet granit mermer ve porfir sütuna oturtulmuş, 30 kubbeyle çevrili geniş alandır. Mermer döşemeli bu geniş sahanın ortasında 6 mermer sütunlu şadırvan, sahanın azametini gösterir. Şadırvanın kemerleri, kabartma olarak Rumi geçmelerle ve köşebentleri, kabartma, lale ve karanfil motifleriyle bezelidir.
İç avluya, biri cepheden ikisi yandan olmak üzere herbiri merdivenli 3 kapıdan girilmektedir. Bu kapılarla dış avlunun cümle kapısı, ozamana kadar benzeri görülmemiş bronz kapılardır. Kubbeden aşağı doğru indikçe mekan yayılmaktadır. Bu piramidel yükselme ve yayılma sonucunda göz yanlara ve yukarıya doğru aynı mesafelere ulaşmaktadır. Bu özelliklerden dolayı, mekanın neresinde olursanız olun, bütün mekana hakim görüş sağlarsınız.
Kubbe yaklaşık olarak 43 metre yükseklikte ve köşeleri pandantifle doldurulmuş 4 muazzam kemer üzerine oturtulmaktadır. Caminin su basmanı üzerinde olması ve kubbe yüksekliği nedeniyle pencereleri oldukça fazladır. Böylece caminin içini süsleyen binlerce çini ve kalem işleri tatlı ışık altında görülmektedir. Caminin içindeki en önemli unsur, ince işçilikle yontulmuş mermerden yapılma mihraptır.
Bitişik duvarları, seramik çinilerle kaplanmıştır fakat çevresindeki çok sayıdaki pencere onu daha az ihtişamlı gösterir. Mihrabın sağında, Caminin en kalabalık halinde dahi olsa, herkesin imamı rahatça duyabileceği şekilde dekore edilmiş mimber bulunur. Caminin içi her katında alçak düzeyde olmak üzere 50 farklı lale deseninden üretilmiş 20binden fazla çini ile döşenmiştir. Alt seviyelerdeki çiniler, geleneksel galerideki çinilerin desenleri çiçekler meyveler ve servilerle gösterişli ve ihtişamlıdır.
Bu çiniler, İznikteki çini ustası olan Kasap Hacı ve Kapadokyalı Barış efendinin gözetiminde yapılmıştır. Sultanahmet caminin tasarımı, Osmanlı Cami Mimarisi ile Bizans Kilise mimarisinin 200 yıllık sentezinin tasarımını oluşturur. Komşusu olan Ayasofyadan bazı Bizans esintileri içermesinin yanı sıra, geleneksel islami mimari de ağır basar ve klasik dönemin son büyük camisi olarak görülür.
Caminin mimarı, büyük usta Mimar Sinaın boyutta büyüklük heybet ve ihtişam fikirlerini yansıtmada başarılı olmuştur. Sultan Ahmet camine ibadet ve ziyaret için gelen insanların caminin ana mekanlarına adım atar atmaz içine düştüğü duygular hayranlığın ötesine hayretlere düşürür. Kimilerinin ağzında Zafer Çelebi gibi hayret soruları görülür. Kimileri ise bakışlarını dev sütunlardan herbiri birer bahar bahçesi gibi süslü duvarlara, oradan da birbiri üzerinde dizilmiş kemerler ve yarım kubbelere doğru derece derece yükseltirken, içine düştüğü duyguları anlatacak kelimeleri bulmakta zorluk çekerler.
Sultan Mahvili güneydoğu köşesindedir. Bir platform 2 küçük dinlenme odası ve sundurmadan oluşur. Duvarlardaki büyük tabletlerde halifelerin isimleri ve kurandan parçalar yazılıdır. Bunları orjinal haliyle, 17.yy büyük hat sanatçısı Diyarbakırlı Kasım Kubarır yapmıştır.
Ayasofya Cami Fotoğrafı
AYASOYFA CAMİ VE TARİHİ
İlk çağda Bizas adlı genç kabilesi için yerleşecek yeni yer aramaktadır. Kahinler ona, sen derler körler ülkesinin karşısına yerleşeceksin. Bizas kabilesini alıp koyulur yola, teknelerini binip kürekleri uzun süre çektikten sonra, kendilerinin Sarayburnunda bulurlar. Bizas bakarki, bir yandan güzeller güzeli, Sarayburnu karşı yanda şimdiki Kadıköyün bulunduğu Kalkedon. Şu karşıdaki şehrin sakinler, kör olmalılar der böyle güzel yer varken gidip oraya yerleşmişler. Demekki kahinlerin dediği doğruymuş, ben buraya yerleşeceğim.
1000 yılların tarihinin şahidi Ayasofya hangi zor zamanlardan geçerek ayakta kalmıştır? Yeni başkentleri Konstantina Poliste yeni dinlerine ait büyük tapınağa ihtiyaçları vardır ve hristiyanların patrikhane kilisesi olmak üzere o günün İstanbuluna kurulacak büyük bir Ayasofyanın Konstantin emriyle başlar. Ayasoyfyaya baktığımızda 1500 yıllık ömrün yaşlandırdığı, huzurlu sakin ibadethane görürüz. İşin aslı, şimdi olduğu kadar huzurlu değildir geçmişi.
2 kere yıkılıp 3 kere yeniden yapılan Ayasofyanın hüzünlü öyküsü vardır. 1. Ayasofyanın yıkılışı son derece talihsiz hadiseye rastlar. O günlerin Roma İmparatoru Arkadiüs kalkıyor ve böyle tekbir Allah inancı üzerine kurulmuş yapının bahçesine sütun ve sütunun üzerine yarı çıplak heykel diktiriyor. O günlerde patrikhane kilisesin başında bulunan papa, bundan son derece rahatsız oluyor ve kalkıp ayin sırasında hem de herkesin içersinde bunun çok günah olduğundan bahseder.
Kraliçe bunun üzerine papayı adalara sürdürülüyor. Bunun üzerine halk ayaklanıyor. Meydanda toplanıp bu yapıtı yakıyor. 1. Ayasoyfa kızgın halk tarafından yakılarak yok edilince, şehir en büyük ibadethanesini kaybetti fakat bu yoksunluk çok uzun ürmedi. 2. Ayasofya daha yapılacak fakat onun da akibeti çok parlak olmayacaktı. O günlerde Roma İmparatoru ölmüş ve arkasında hiçbir varis bırakmamıştır. Bu kez Justinus adında okuma yazması olmayan general imparator seçilecektir. Ölümünden sonra yeğeni Justinyanus imparator seçilir.
Normalde Justinyanus, hem hipodromdaki askerlere bakmakta, hem de hipodromda bir takım eğlencelerde ayı oynatan adamın dansözlük yapan kızına aşıktır. Bu sayede bu kadın da Roma İmparatorluğuna kraliçe olacaktur. Bu durum o günün asil romalıların hiç hoşuna gitmeyecektir. Justinyanusun Ayasofyayı bitirmesi ve muhteşem törenle mabede girmesiyle beraber artık şehir kutsanmış olacaktır.
Kubbeleri gökyüzüne uzanan bu muhteşem yapı dışardan kusursuz görülür evet ama bununla kalmaz. İçindeki incelikler ve sanatla işlenen ayrıntılar ziyaretçisinin hayretini hep ayakta tutar. Dünyanın dört bir tarafından birçok anıttan özel malzemeler burası için toplanmış.
Cami Halısı
Kuruluşundan günümüze kadar kalite ve müşteri memnuniyetini baz alarak ürettiğimiz Cami Halısı ve duvardan duvara cami halıları üretmenin ve yerli üretimi kullanmanın gururunu yaşamaktayız.
Cami Halısı
Metropol Cami Halısı ve duvardan duvara halılarda bir marka olan İtikat Halı, sizlere pekçok farklı modellerde ürün seçenerekleri sunuyoruz.
Birbirinden şık ve kaliteli Cami Halıları en uygun fiyatlardan satın almak için bizi arayın.
Cami Halısı, Cami Halısı Fiyatları, Cami Halıları, Akrilik Cami Halısı
Cami Halısı Özellikleri
Yün Cami Halısı
Yün Oranı % 100
Atkı Kalitesi % 100
Halılarımızın Eni 130 Cm Boyu Sınırsızdır.
Hav Yüksekliği 15-17 Mm’dir.
Işık Haslığı 6-7
Güve yemezlik özelliğindedir
Kenarları çekmez
Alev Almamazlık özelliğindedir.
Akrilik Cami Halısı
M² ağırlığı 4200 gr. dir.
M² de 691200 uç sıklığı vardır.
İlme kalitesi %100 saf akrilik
Hav Yüksekliği 15-17 Mm’dir.
Saf ölçüsü 2.60 iki saf bitişik
Dokuma ölçüsü 2.60 Mt. en 70 Mt.
TSE şartlarına uygundur.
Renk atmaz, solmaz.
Türkiye Cami Halısı 100/100 yün ve akrilik cami halısı özel tasarım 1 haftada teslimat uygun fiyat ve 12 taksit..
Websitemiz: https://www.turkiyecamihalisi.com/
Kaynak : cami halısı
Kaynak : cami halısı
Kaynak : cami kapısı
Kaynak : cami süpürgesi
Kaynak : cami halısı
Kaynak : cami halıları
Kaynak : cami halıları
Kaynak : cami kapısı
Kaynak : cami süpürgeleri
Kaynak : cami halıları
hack forumHacklinkHacklink alPaykasaŞark Köşesiseo hizmetikıl çadırcami halısıcami halısıcami kapısıcami süpürgesicami halısıcami halısıçiğköfteEvden Eve NakliyatEvden Eve Nakliyatmng evden eve nakliyatevden eve nakliyatevden eve nakliyatofis taşımayurtiçi evden eve nakliyatyurtiçi evden eve nakliyatiçel evden eve nakliyatBel fıtığı nedir
Cami Halısı ağrı
Cami Halı
Cami Halısı
Cami Halıları
Cami Halısı Fiyatları
Cami Halısı Firmaları
Cami Halısı Desenleri
Cami Halısı Modelleri
Cami Halısı ölçüleri
Cami Halısı temizliği
Cami Halısı özellikleri
Cami Halısı uygulamaları
Kaliteli Cami Halısı
Kaliteli Cami Halıları
Çıkma Cami Halısı
Çıkma Cami Halıları
Ucuz Cami Halısı
Ucuz Cami Halıları
Cami Halı ağrı
Cami Halısı ağrı
Cami Halıları ağrı
Cami Halısı Fiyatları ağrı
Cami Halısı Firmaları ağrı
Cami Halısı Desenleri ağrı
Cami Halısı Modelleri ağrı
Cami Halısı ölçüleri ağrı
Cami Halısı temizliği ağrı
Cami Halısı özellikleri ağrı
Cami Halısı uygulamaları ağrı
Kaliteli Cami Halısı ağrı
Kaliteli Cami Halıları ağrı
Çıkma Cami Halısı ağrı
Çıkma Cami Halıları ağrı
Ucuz Cami Halısı ağrı
Ucuz Cami Halıları ağrı
ağrı Cami Halı
ağrı Cami Halısı
ağrı Cami Halıları
ağrı Cami Halısı Fiyatları
ağrı Cami Halısı Firmaları
ağrı Cami Halısı Desenleri
ağrı Cami Halısı Modelleri
ağrı Cami Halısı ölçüleri
ağrı Cami Halısı temizliği
ağrı Cami Halısı özellikleri
ağrı Cami Halısı uygulamaları
ağrı Kaliteli Cami Halısı
ağrı Kaliteli Cami Halıları
ağrı Çıkma Cami Halısı
ağrı Çıkma Cami Halıları
ağrı Ucuz Cami Halısı
ağrı Ucuz Cami Halıları
googlegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegooglegoogle